top of page

Rosenmetoden: Vanlige spørsmål

Hvordan foregår en behandling? 

En behandling med Rosenmetoden varer i 50 minutter og foregår på benk. Jeg setter av tid til samtale også både før og etter. Noen ganger trengs det, andre ganger ikke. 


Rommet er lunt og du får teppe over deg. De fleste kler av seg til undertøyet, men vil du ha klær på, så har du det. Du ligger først på magen, deretter på ryggen. Hvis dette er vanskelig, så tilpasser vi. Rosenmetoden er en respektfull behandlingsform som møter deg der du er.


Det første jeg gjør er å "hilse på" kroppen din fra nakke til fot med hendene. Det gir oss tid til å kjenne inn. Så velger jeg hvor jeg vil jobbe. Kanskje nakken... eller leggene, korsryggen... Jeg holder varsomt, men tydelig og lytter med hendene. Og undrer meg: Hvorfor kjennes det akkurat slik, akkurat her? Så varmt, svalt, fast, mykt... hva er årsaken, historien? Og jeg ser etter puls, mimikk, bevegelser og pust. Hva skjer i deg nå?

 

Noen ganger komme det følelser underveis. Tårer, latter og sinne... tabubelagte følelser... skam, skyld... glede og sorg,.. Eller kroppen kan snakke. Den kan skjelve eller fryse, få puls eller verk. Uansett hva som kommer eller ikke kommer, så vær 100 % trygg på at behandlingen har rom for den du er og det du føler!

Jeg planlegger aldri en behandling. Den blir til i vårt møte og av det som vil fram der og da. Ofte spør jeg om det jeg sanser, og da svarer du hvis du har lyst. Kanskje vil du ikke bryte forbindelsen innover med prat, eller kanskje kjenner du motstand i deg selv mot å dele? Undres hvor den kommer fra... og hvordan den påvirker deg og ditt liv... Men alt har sin tid. Følelser lar seg ikke tvinge. Er det ting du ikke vil inn i, så flytter jeg bare hendene til et annet sted.

Hva slags reaksjoner vil jeg få?

Det beste er å ikke ha forventninger. Ingen behandling er en annen lik. Kroppen slipper fram det du er klar for og har bruk for på den måten som er riktig for deg. Det kan skje sakte eller fort, rolig eller voldsomt, jevnt eller i rykk og napp... 


Mange trenger tid til å åpne. Vi er ikke vant til å kjenne innover så dypt som vi får anledning til med Rosenmetoden. Kontakten øker ved øvelse.


Jeg er med deg under behandlingen uansett hva du opplever. Trenger du hjelp til å komme ut av det, for eksempel ved traumer, så får du det.

Hvor ofte er det lurt å få behandling?

Noen ganger er det bra å komme ofte, for eksempel en gang i uka. Det holder prosessen ved like og gir deg jevn støtte. Andre ganger trengs det tid til å integrere. Kjenn etter: Hva føles riktig for deg?Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Indre arbeid er ikke som kirurgi og tabletter. Av og til er det nok med en enkelt behandling, men er du i prosess med dype temaer og følelser, så trengs det som oftest tid. 


Jeg anbefaler å gi deg selv minst tre behandlinger hvis du vil teste ut Rosenmetoden. Da får du tid til å nærme deg denne måten å jobbe på, og du vil kjenne om det er noe for deg. 

Passer Rosenmetoden for alle?

I utgangspunktet passer Rosenmetoden for voksne, stabile personer som er i stand til å håndtere følelser. 


Med barn og unge har jeg fokus på avspenning og trygghet. Jeg søker ikke i dypet, men hvis det kommer følelser, så tar jeg i mot, lytter og støtter.  


Rus passer ikke med Rosenmetoden. Vent til du har vært rusfri en stund og kan tåle å møte deg selv.

Får du opp ting om meg?

En Rosenbehandling er ikke en reading. Jobben min som terapeut er å bistå deg i å møte deg selv og dine følelser.  


Hvis jeg fanger opp noe om deg, velger jeg som regel å spørre deg om det. Da kan du selv kjenne etter om det stemmer.

Blir du trist hvis jeg gråter?

Nei, det gjør jeg ikke. Jeg blir ofte grepet, men ikke lei meg, for jeg elsker det tårer kan bringe: Renselse, healing og vekst. 


En behandling er som en fødsel. Det gjør vondt å føde, men gir oss samtidig livet i gave. Føl det du føler under behandlingen og la gjerne tårene strømme! Du har min oppriktige, helhjertede velsignelse.

bottom of page