top of page
The Psychic Tarot for the Heart

Psychic Tarot for the Heart

Tarot / orakelkort

Pris: 360 kroner


Psychic Tarot for the Heart har relasjoner som tema. Tolkningsmessig følger den tradisjonell, Rider-Waite-basert tarot tett, men den er vinklet mot relasjoner. Det er en spennende og vellykket vri. 


Du behøver ikke kunne noe om tarot for å ha glede av Psychic Tarot for the Heart. Måten stokken er laget på, pluss guideboka som følger med, gjør at du kan bruke den som en vanlig orakelstokk.


Psychic Tarot for the Heart er suveren til alt som har med relasjoner å gjøre. Bruk den gjerne til andre typer spørsmål også, men det er forhold den egner seg best til. Forhold til barn, slektninger, kjærlighetspartner, kolleger, dyr, venner, deg selv...


Denne stokken ligner mye på Psychic Tarot som også fins i nettbutikken her. De har samme forfatter og illustratør, og begge disse er menn. Dette er uvanlig, og stokkene har da også et sterkt og direkte uttrykk som skiller dem ut fra mengden. Det er både menn og kvinner på kortene, og de er normale mennesker i ulike aldre. Personlig setter jeg pris på dette.

Psychic Tarot for the Heart er ikke en fullstendig tarotstokk. Den mangler hoffkort og tiere, men har fått lagt til sju chakrakort i stedet. Jeg er ikke så glad for akkurat dette, men stokken forøvrig er så kjempegod at endringene føles uviktige.


I likhet med Psychic Tarot utmerker denne stokken seg med at mange illustrasjoner og stikkord treffer essensen i kortene på en helt fantastisk måte. Narren er et eksempel. I denne stokken heter kortet Narren Trust (se bildene under) og viser en kvinne som lar seg falle tillitsfullt ut i noe med åpne armer. Dette er rett til kjernen av hva Narren handler om. Supergod illustrasjon! Et annet eksempel er Døden (Release i bildene under). I stedet for å gå veien om symboler, som mange tarotstokker gjør, viser Psychic Tarot for the Heart rett fram hva kortet handler om: At livet får bedre plass til å utfolde seg hvis du lar ting som er grå og ferdige ta slutt.


Bildene under viser også hvordan Psychic Tarot for the Heart bruker tarot til å si noe om relasjoner. Kortet Healing Begins tilsvarer 6 sverd. I tradisjonell tarot handler dette kortet om å bevege seg fra noe som har vært tungt mot noe som er lysere og lettere. I Psychic Tarot for the Heart blir dette til et budskap om emosjonell og relasjonell healing. Parallellen til tradisjonell tolkning av 6 sverd er lett å se, og illustrasjonen på kortet fanger budskapet fantastisk fint med at mørke gardiner trekkes til side og noe grønt stråler fram.


Guideboka som følger med stokken er lettfattet og klok. Den utdyper kortene på en strålende måte uten at du må lese deg skakk.


Jeg kan bare si: Dette er en knallgod stokk som jeg anbefaler fullt ut!65 kort + 176 siders guidebok

ISBN 9781401940256

Utgitt i 2014


(Bildene under er kortene som tilsvarer Narren, Vognen, Eremitten, Døden, 6 mynter, 8 begre, 6 sverd og Stavenes ess)

bottom of page