Utvikling - innsikt - fordypelse

Inspirasjon til å leve


Om meg

Mitt navn er Ida Thorkildsen.

Fra jeg var barn har jeg vært opptatt av alt som fins på innsiden i oss mennesker. Den skjulte historien, alt det som ofte ikke synes fra utsiden. Følelsene og tankene. Opplevelsene. Drømmene.

Jeg drives av lengsel etter å forstå. Hva er vi mennesker, når alt kommer til alt? Og hvordan kan vi gå videre, komme lenger med oss selv?

Min læringsvei startet for mer enn 20 år siden med yoga og meditasjon. Det ga meg ikke så mye, jeg trengte andre ting først. Etter noen år fant jeg astrologi, en fantastisk kilde til innsikt i menneskers energi, egenskaper, oppgaver og utfordringer. Astrologien hjelper oss å forstå, på et overordnet plan, hvem vi er som mennesker og hva slags problemstillinger vi er ment å utforske i dette livet. For meg ble det et stort skritt i retning av å akseptere meg selv. Horoskopet mitt viste jo at jeg er ment å være akkurat slik jeg er! Det var utrolig frigjørende for meg. Samtidig er det ikke sånn at et horoskop er et statisk bilde. Det kanskje aller mest spennende med astrologi er at den viser hvor vi har mulighet til å utvikle oss. Men hvordan får vi til det? Er indre vekst noe vi kan skape, legge til rette for med vår intensjon?  

Jeg Iette i mange år etter nøkler. Jeg var innom blant annet yoga og meditasjon, blomsteressenser og fargeterapi, men ingenting av dette ga meg det jeg søkte: Et redskap i stand til å både kontakte og forløse alt det som lever i vårt dype indre under lag av frykt og glemsel. Et redskap til reell forandring! I 2017 fant jeg Rosenmetoden. Det ble en milepæl for meg. Endelig kom jeg videre i meg selv, og det var så etterlengtet. Jeg kom for første gang ordentlig inn, lenger enn noen gang før, til lag som hadde vært utilgjengelige for meg, og jeg opplevde at ting både beveget og forandret seg. Det fins helt sikkert mange veier som kan skape varig endring i oss mennesker, men der jeg står nå er jeg bare så utrolig lykkelig over å ha funnet akkurat Rosen. Rosenmetoden er en terapiform, men samtidig en indre holdning, et åndelig arbeid, som i seg selv er utrolig forløsende. En villighet til å gi rom for det som faktisk er sant. Den sanne deg, slik du virkelig er, med ditt sanne utseende, din historie, ditt uttrykk og dine følelser. Og den sanne meg, i møte med deg. Følelsene som oppstår i dette møtet, uansett om de er "passende" eller ikke. At vi kan få lov til å gi uttrykk for vært indre slik det er... det rører meg langt inn i sjelen. Rosenmetodens kjerne er å ta i mot oss selv og livet uten krav om at vi burde være annerledes. Så enkelt, egentlig. Og samtidig så utrolig vakkert! Dette rommet av trygghet og tillit som vi skaper sammen i Rosen som klient og terapeut, rommet av undring og søken... hvem er du, hva fins i deg og hva kan skje hvis det får frihet til å bevege seg? Jeg tror Rosenmetoden er noe av det fineste jeg har funnet i livet og noe av det som har forandret meg mest. Ikke slik at jeg har blitt en annen. Nei, jeg har nok heller blitt mer meg selv. Tryggere, tydeligere. Med større frihet i forhold til vanskelige følelser som lammet meg før. Jeg håper at min evne til å gi rom for andre også har vokst, menneskene jeg har rundt meg i livet, med deres sanne følelser og behov.

En annen skatt jeg har funnet på min vei er tarot. Eller, veiledningskort i det hele tatt, uansett type. Jeg er ikke av dem som har en direktelinje inni meg til andre dimensjoner, men når jeg trekker kort, så åpner det seg en form for kommunikasjon allikevel på tvers av tid og rom. Det har betydd enormt mye for meg i Iivet mitt. Jeg har fått råd gjennom kortene når jeg virkelig har trengt det, råd og bekreftelser på at jeg kan stole på mine egne følelser. Det med å stole på seg selv er utrolig viktig, en stor og dyp vekst. Kortene hjelper meg også til å se lenger og forstå litt mer av meg selv og andre. De hjelper meg å ta valg som ikke stenger for livsstrømmen, men åpner, valg som bringer meg framover.

Etter mange år med kort føler jeg meg trygg på at det alltid fins noen eller noe omkring oss som bryr seg om oss og ønsker at vi skal ha det bra. Det fins noen eller noe rundt oss alle som jobber for og ønsker vårt beste. Alltid.
 
Hvilket ikke betyr at livet med et trylleslag føles enkelt! For leve må vi jo alle gjennom all slags vær; storm og stille, flo og ebbe. Leve og oppleve, erfare og oppdage. Åpne oss videre, innover og utover, dypere og høyere for det som er mer. Mer i oss selv og mer i livet... En skikkelig fin ting jeg har oppdaget gjennom Rosen er at det alltid fins flere rom å oppdage!    

Og ellers... ellers har jeg utdannelse i historie, litteratur og religionsvitenskap, er mor til to, har jobbet som hjelpepleier på sykehjem noen år og som næringsdrivende mange år med butikk i Gamlebyen i Fredrikstad. Jeg elsker planter og dyr... har utdannelse i og arbeidserfaring med Bachs blomsteressenser og fargeterapien Aura-Soma... liker å synge, skrive og å bare sitte og se på himmelen...

Men du, hvem er du??

Uansett hvem du er, så er du hjertelig velkommen til å jobbe med meg hvis du kjenner at det føles riktig.

Alt godt til deg fra meg, nå og for alltid!


Ida